Webside drift

For å sikre at en nettside/nettbutikk fungerer som forutsatt trengs vedlikehold.

Vedlikehold av nettside & nettbutikk 

HVA ER NETTSIDE DRIFT?

Nettside drift inkluderer alt som trenges for å drifte en nettside eller en nettbutikk, det inkluderer derfor domenenavnet, netthotellet der siden er lagret, oppdateringer av nettsiden og sikkerhetstiltak for at siden ikke skal kunne angripes og rives ned, noe som er blitt veldig nødvendig i de siste årene.

Vi tilbyr å kjøpe domenet for deg når vi startet en ny side, videre har vi vårt eget netthotell, og for det første året når siden blir opprettet, er dette inkludert i prisen for å kjøpe nettsiden, etter det året er der ett gebyr for denne tjenesten, som vi kommer tilbake til, er dette også inkludert i prisen for å kjøpe vedlikehold av nettsiden eller nettbutikken.

Alle nettsider og nettbutikker må i dag vedlikeholdes, deler av det som fungerer på baksiden av dem, må oppdateres med jevne mellomrom. Disse oppdateringene kan føre til problemer i bruken av sidene, hvis de ikke oppdateres. Videre trenger vi derfor å teste sidene så snart som mulig etter at slike oppdateringer er foretatt, og i sikkerhetspakkene våre utfører vi automatisk slik testing. Vi har 2 forskjellige pakker, der forskjellen er måten og hyppigheten på backup.

Vi har en pakke der vi tar en manuell backup av siden en gang hver 3. måned og en annen der vi tar daglig backup av siden, denne lagres i en sky og er lett tilgjengelig.

Av og til kan det jo også være ønskelig å få hjelp til å redigere siden, der er to mulige former for redigering, redigering av utseende og redigering av nåværende innhold, i tillegg kan man ved manuell oppdatering måtte redigere siden for at den skal bli gjenopprettet slik den var, før den ble angrepet. All redigering skjer på timebasert kostnad og til en satt timepris.

TenneT er en full servicepartner, som tilbyr alle disse tjenestene, under finner du litt spesifikk informasjon om hver av delene av disse tjenestene.

Hva leverer vi innen nettside drift?

Vedlikehold (Sikkerhet)

TenneT tilbyr i begge sine sikkerhetspakker oppdateringer av nettsidene, dette inkluderer alle funksjonene som påvirker driften av sidene, dette gjelder plattformen, malene og funksjonsdelene som driver nettsiden.

TenneT leverer beskyttelse mot spam og hacking angrep på din side, dette er inkludert i begge sikkerhetspakkene, så for å sikre deg mot spamming og hacking bør du ha en av dem.

TenneT tilbyr 2 forskjellige typer av denne tjenesten. Det er dette som er den vesentlige forskjellen mellom de 2 sikkerhetspakkene, manuell backup er tatt på en lokal datamaskin hos oss hver 3. måned, mens automatisk backup er lagret hver dag i en sky-basert lagringsplass. Når sidene lagres hver dag i en sky, er det vanligvis snarere å få opp igjen en side som blir brutt ned, når siden lagres kun på en lokal datamaskin hos oss, så spørs det hvor ofte oppdateringer og tester skjer.

TenneT tilbyr i begge sine sikkerhetspakker testing av nettsidene etter hver oppdatering, dette sikrer at siden fortsatt virker slik den skal, og hvis ikke den gjør det at det blir rettet på. Det kan her forekomme at siden ikke virker helt slik den skal en liten stund etter at siden er oppdatert før testing starter, men det skal ikke være lang tid mellom oppdatering og utførelsen av testingen.

Redigering

Hvis kunden ønsker at TenneT skal utføre dette for dem, så er det bare å ta kontakt med oss. Som kunde må du produsere tekst, bilder og annet materiale som skal på siden, men vi kan forandre oppbygging, utseende og selve innholdet for deg, dette gjøres på timebasis og prisen er nevnt under. Når vi forandrer siden tar vi ett nytt backup når jobben er ferdig, og denne jobben inkluderer vi i prisen for prosjektet.

Hva koster drift av nettsiden?

SIKKERHETSPAKKENE:
Manuell backup sikkerhetspakke koster kr. 300 + mva per måned
Sky-basert sikkerhetspakke koster kr. 500 + mva per måned

For begge pakkene er der 12 måneders bindingstid, og du kan velge mellom å betale kvartalsvis eller årlig, betaler du årlig får du en måned gratis, og betaler derfor kun for 11 måneder, begge pakkene inkluderer gratis domenenavn, domenehotell, og ulimitert trafikk og lagringsplass, beskyttelse mot spam og hacking, oppdatering av applikasjonene som får siden til å virke, testing av nettsiden etter oppdateringene er utført, og ett av de 2 valgene når det gjelder backup av siden.

DOMENE OG NETTHOTELL:
Pris per år er kr. 500 + mva. Dette er inkludert første året når du kjøper siden hos oss, og er også inkludert i prisen hvis du bestemmer deg for å ha en sikkerhetspakke. Vi tilrår alle kunder å ha en av de to sikkerhetspakkene, da dette strengt tatt er nødvendig for å ikke bli angrepet, eller slik at siden ikke blir utdatert og stopper å virke skikkelig grunnet oppdateringer, men vil man heller drive siden selv, kan man velge å bare betale for domene og netthotellet og passe alt det andre selv, men da bør man kjenne til hvordan sider skal drives.

REDIGERING:
Pris per time er kr. 400 + mva, for redigeringstjenesten er det bare å ta kontakt med oss i TenneT så gir vi deg et tilbud på den redigeringen eller redningen som skal utføres.